BOGÁCSRÓL

Fülöp Nyaraló

AJÁNLÓ

Templomról

 

A megjelölt források már Szt. Márton püspököt nevezik meg a templom védőszentjének. A templom legtávolabbi múltjával kapcsolatban  csak annyit tudnak, hogy legősibb része legkésőbb a XIII. században épült eredetileg román stílusban a mellette lévő temetővel együtt kőfallal körülvéve. "Egykor a régi temetővel együtt, ahová most senkit sem temetnek, fallal volt körülvéve, melynek alapjai még eléggé feltűnően állnak." (CV 1829 latin szövegéből)

 

 

Nem tudjuk, hogy a régi és román stílusú templomot kik és mikor építették át mai gótikus formában. Annyit elárulnak a falak, hogy az átépítés - vagy pedig a XIII. században megkezdett építés folytatása - valószínűleg két-három részletben történt.

A templom legősibb részének mutatkozik a sekrestye, a szentély, a torony bizonyos magasságig és a kápolna. A kápolna déli fala azt mutatja, mintha ott valamikor eléggé tágas bejárati ajtó lett volna, amit később befalaztak. A templom északi falával párhuzamosan, attól kb. három méternyire, a sekrestye északnyugati sarkától a toronyig egyenes vonalban a földben falmaradvány látható. Több hajós volt talán valamikor a templom? Vagy hajdani kolostorra következtethetünk e falmaradványból? Nem tudjuk.

Kényelmes nyaralónk Bogács üdülőövezetében, a fürdőhöz közel, erdő melletti csendes kis utcában található. Maximális felszereltségével, udvarunk gyermekek számára is való kialakításával reméljük hozzá tudunk járulni vendégeink pihenéséhez, és gazdag élményekkel teli nyaralásuk után szívesen visszatérnek majd hozzánk.

Nyitva tartás: egész évben!

Elérhetőségeink:

Tel.:

+(36) 06-30/372-34-59

Tel/fax: (+36) 06-54/450-312

E-mail: infobogacs@citromail.hu

Költségek:
2.000-2.500 Ft/fő/éj

 

A földszinten 2 db kétágyas szoba (3-3) férőhellyel, fürdőszoba, wc, konyha, étkező, és nappali találhatóak. Az emeleten 3 szoba, egy háromágyas (4 férőhely) és kettő kétágyas (3 férőhely), konyha, nappali, étkező, wc, és fürdőszoba találhatóak. A kisebb szobából és a nappaliból fedett erkély nyílik a szabadba.

 

Az udvaron grillezési, szalonnasütési, bográcsozási lehetőségek vannak. Hintaágy, mókuskerék, lengő teke, homokozó, hinta, csúszda, mászóka találhatóak. A hátsó udvarra nézve egy nagy fedett terasz is fellelhető. Zárt udvarunkon 4 autónak tudunk parkolási lehetőséget biztosítani.

 

Nyaralónk felszereltsége maximális (mosogatók, gáztűzhelyek, kávé-, és teafőzők, mikrohullámú sütők, mosógép, centrifuga, hajszárító, vasaló, konyhai felszerelések, ágynemű, televíziók, parabola antenna, kábel TV, magnók, videomagnó)

Nyitva tartás: egész évben!

Elérhetőségeink:

Tel.:

+(36) 06-30/372-34-59

Tel/fax: (+36) 06-54/450-312

E-mail: infobogacs@citromail.hu

Költségek:
2.000-2.500 Ft/fő/éj

 

    vissza >>

 

Tájház

Bogács, Szomolyaiút 7.

Minden nap 15 - 16 óráig

Részletes bogácsi program...